5 Haziran 2008 Perşembe

Sebze Güveç




Malzemeler :

Yarım karnabahar
* 2 patlıcan
* 2 kabak
* 1 kase brokoli
* 1 enginar
* 4 kereviz
* 5 yer elması
* 1 soğan
* 1 baş sarımsak
* 4 domates
* 2 biber
* 2 havuç
* 3 patates
* bir tutam biberiye
* tuz


Yemeğin Tarifi:

Güvece kesilmiş havucu,enginarı,karnıbaharı,kerevizi,kabakları,brokoliyi beyaz patlıcanı ekelyin.Üzerine misket patatesi,yer elmesını,soğanı,biberin domatesi ve biberi ilave edin.

Güvecin üzerini folya ile kapatın.Sebze güvecini ilk önce ocakta bir süre pişirin.Daha sonra güveci 190 derecelik fırında pişirin.


Hiç yorum yok: