5 Haziran 2008 Perşembe
Sultan Aşure
Malzemeler:
500 gr.buğday
1 su b.nohut
2 su b.süt
1 su b.kurufasulye
1 kase kuru üzüm
1 kase kuru kayısı
1 kase incir
1 su b.pirinç
1 çay b.gülsuyu
1 kase ceviz
1 kase kuşüzümü
1.5 kg.toz şeker
1 nar
3 çorba k.nişasta
1 elma
1 portakal
1 haşlanmış mısır
1 kase kestane
tarçın
çam fıstığı
Tatlının Tarifi:
İlk olarak tencereye 10 su bardağı su alınır. Üzerine pirinç
ilave edilerek bir süre haşlanır.daha sonra haşlanmış buğday
ve tozşeker eklenir.kaynayınca haşlanmış nohut ve kuru fasülye
ilave edilir.daha sonra incir başka bir tencerede kaynayan
suda bir süre bekletildikten sonra alınarak tencereya katılır.
incirin haşlandığı suda küp doğranmış kayısılar da bir süre
haşlanır ve tencereye eklenir.aynı suda kuru üzüm de haşlanarak
suyuyla beraber ilave edilir. haşlanmış kestane ve mısır ilave
edilir.İçine portakal kabuğu rendesi ilave edilir. kıvamını bağlamak
için nişasta , 2 su b. süt ve gülsuyuyla çırpılarak tencereye azar
azar ilave edilir. en son elmalar ufak küp doğranarak eklenir.pişince
ocaktan alınır. ilk sıcaklığı çıkınca ceviz, nar ve fındıkla ya da istenen
kuru yemişlerle süslenir.
Etiketler:
AŞURE,
Tatlı tarifleri,
tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder