16 Mayıs 2008 Cuma

Hünkar Beğendi



Malzemeler:

500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
5 Adet Patlıcan
2 Adet Domates
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik


Tatlının Tarifi:

Tencereye etleri koyup, etler suyunu çekene kadar kavurun. Ardından tereyağını ve küçükçe kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. Sonra 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en sonda tuzu ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün ve bıçakla çok ince kıyın.
Tereyağını bir tavada eritin. 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana kadar kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hızla karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: