16 Mayıs 2008 Cuma

Peynir Tatlısı



Malzemeler :
    yarım kg beyaz peynir
    1 su b. un
    1 çay b. pirinç unu
    4 yumurta
    1 p. kabartma tozu
    1 çay b. tozşeker
    1 çorba k. tereyağı

Şerbet için:

    2,5 su b. tozşeker2 su b. su1 dilim limon


Tatlının Tarifi

İlk olarak tatlının şerbeti hazırlanarak soğutulur. Diğer tarafta beyaz peynir süzgeçten geçirilerek karıştırma kabına alınır. Üzerine yumurta, toz şeker, pirinç unu, tereyağı, kabartma tozu ve un konularak karıştırlır. Kıvamı yumuşak olursa un ilave edilebilir. Hazırlanan hamur, şanti torbası yardımıyla az yağlanmış tepsiye sıkılır. Fırında 170 derecede kızarana kadar pişirlir. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti eklenerek, hindistan cevizi ve fıstık süslemesi ile servis yapılır. Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

harika bi tatlı ben tatildeyken yedim ve ordaki aşcılara sordum tarifini söylediler bende yapıcam